Man må ikke bruke sminke for og… 

Når jeg selger hudpleie til en kunde er ofte det første jeg spør om hva de pleier og bruke på huden. Hvor kompleks hudpleie rutine de har, hvilken rens de bruker osv. Det jeg har fått høre oftere enn ønsket er «jeg bruker ikke sminke, så jeg renser ikke huden» Her er det dessverre mage som misforstår! De fleste vet att selv om det finnes mange 2 i 1 produkter så er rens og sminkefjerner to forskjellige ting. Det sier seg litt selv att man fjerner sminke med sminkefjerner og renser med rens. Selv om man ikke bruker sminke til hverdag, eller tar en «av» dag for huden uten, er det uansett viktig å rense huden. Huden blir hver dag utsatt for alt den kommer borti, om det er putetrekket ditt, tørr shampoo fra håret ditt eller forurensing fra trafikk. Vi tar oss ofte i ansiktet flere ganger daglig, uten att vi nødvendigvis vasker hendene hver gang først! Rens bidrar til å fjerne deler av blant annet giftstoffene som har samlet seg på huden etter en dag (eller natt!)

SONY DSC

Underlag

Du har kanskje nettopp skjemt deg bort med en dyr ny foundation, eller kanskje ett contour kit? Jo flere lag du har på huden, jo viktigere blir underlaget! Og da snakker jeg ikke nødvendigvis om makeup-base, men dagkrem og eventuelt annen hudpleie. De færreste av oss har god nok hud til og komme unna med en enkel fuktighetskrem i seg selv. Vurder huden din! Blir foundationen din fort flakete? Vurder en fuktgivende toner eller serum. Blir du fort blank eller har problemer med kviser? det finnes mange semi-mattende dagkremer! Og kanskje du trenger en rensemaske? Det er tre ting som skal til for ett bra resultat med foundation; Godt underlag, god foundation og gode verktøy (børster/svamp ol.)

SONY DSC

Skjønnhet kommer ofte innenfra

Nå sier jeg ikke att huden helt og holdent kan total endres, men hudpleie og kosthold kan gjøre underverker. Nå er det ikke snakk om en fullstendig livsstil endring med full kost plan og 17 mellommåltider i timen, men bare det å få i seg nok vann kan være avgjørende for huden. Har du for eksempel kvisete hud, kan det og kutte ned på sukker være en god idè. Kviser er ofte en form for betennelse, og sukker øker nemlig mengden betennelse. Så du blir kanskje ikke kvisefri over natta, men det og bytte ut brus med sitronvann en gang i blant, og kanskje ikke tømme en godtepose pr helg kan redusere mengden betydelig. Om man kutter ned på sukker vil kvisene også bli mindre vonde, røde og betente! Om huden min er ekstra kranglete pleier jeg drikke grønn te, da dette er rensende.

SONY DSC

Kjenn etter!

Det er din hud og du vet hva du vil! Om du er bekymret for linjer under øynene elle om du har ekstremt tørr hud rundt nesen så er det mye som kan hjelpe deg, men vi må vite hva du trenger hjelp til! Ta deg litt tid når du skal ha ny hudpleie, tenk deg om noen dager på forhånd, kjenn etter hvordan huden din føles og er, og hva du har lyst og endre på! Liker du lette eller fete kremer og er lukten på produktene viktig for deg? Alt dette er ting som lønner seg å tenke på, på forhånd!

Stol på deg selv!

Uansett hva ho i kassen mener eller hva venninnene dine anbefaler er det din hud! Du vet hva du liker og hvordan den «oppfører seg». Er du usikker? Spør om parfymeriet kan lage til en prøve så får du kjent produktet på huden! Dette gjelder både makeup og hudpleie. Vi jobber tross alt for att du skal bli fornøyd!